L'art d'una badia


L'art d'una badia catalana representat per Salvador Dalí.

Biografia:
Salvador Dalí i Domènech va néixer l'11 de maig de 1904 al carrer Monturiol de la ciutat de Figueres, població situada a la comarca d'Alt Empordà, era pintor, decorador i escritorempordanès. La seva obra és coneguda arreu del món i se'n poden contemplar moltes al Teatre- Museu GalaSalvador Dalí de Figueres.

Descripció del quadre:
La noia a la finestra, Pinterest, Rafa Reoyo
Aquest quadre ens representa el retrat  de la seva germana, la pintura és molt figurativa i el retrat de la dona és molt realista. Ens representa, un paisatge des de una finestra i una dona d'esquenes mirant el paisatge. El paisatge vist per la finestra és la badia de Cadaqués. En el fons, hi podem veure la costa on s'hi allunyem unes muntanyes. El quadre es bastant simètric, encara que aquesta simetria es trenca veient el cos de la dona retratada.  El clima que hi ha representat en el quadre és mediterrani encara que no fa gaire bon temps. El cel està emboirat, com s'hi hagues acabat de ploure.

Tema del quadre:
El tema del que tracta, es de la germana de Dalí anomenada Anna Maria, observant el paisatge de la badia que apareix en la finestra de la seva habitació. Aquest paisatge representa la platja de Cadaqués, on Dalí solia passar les vacances d'estiu. La dona és recolzada a la finestra amb la mirada perduda a la costa.
A Salvador Dalí li encantava aquell paisatge on sortia la badia, per això va dibuixar a la seva germana, va elegir que sortís ella al quadre perquè la seva germana per a ell ho era tot, sempre ho feien tot junts, encara que de vegades la distància els separava.

Valoració personal
He après de Dalí bastant amb aquesta entrada ja que es un pintor de la nostra terra, m'ha impressionat la relació amb la seva germana, i l'argument explicat de la fotografia pintada amb la badia

Enllaços:
http://www.salvador-dali.org/dali/biografia.html
http://anna2na.blogspot.com.es/2007/11/la-noia-en-la-finestra-salvador-dal-i.html


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Read Comments

0 Response to "L'art d'una badia "

Publicar un comentario