Aprofundiment del Windsurf

Windsurf
Noi fent Windsurf

El windsurf consisteix en lliscar sobre l'aigua amb una taula impulsada per el vent per l'acció d'una vela acoblada a la taula.
Aquesta taula es d'unes dimensions grans ( de 3 metres a 3 metres i mig ), però mol fàcil de controlar, molt rapides i molt lleugeres. La part mes important de la taula es l'aleta que proporciona l'estabilitat a la taula.

Per practicar aquest esport no sol es necessita coneixements bàsics com tenir control sobre tu mateix en la taula, o treure el màxim benefici a la vela per agafar la màxima velocitat, sinó que també depenent de la força que bufi el vent perquè depen de les condicions podria ser molt perillós practicar el windsurf.


Com més se sap dominar i aprofitar la vela, més be practicaràs el windsurf i podràs fer acrobàcies encara més impressionants.
Aquest esport va néixer en EEUU en les costes Californianes on dos nois van pensar de ficar un vela a la taula i els i va funcionar des de allí aquest esport s'ha estes per tot el mon.

Hi ha varies modalitats de windsurf aquestes són algunes:

Llarga distancia i eslalon: l'objectiu es arribar el primer a la meta, els participants deuen completar un circuit amb bolles que dura entre 5 i 10 minuts i després la carrera de velocitat que dura entre 2 hores i 4 hores.

Wave, Onades i estil lliure: consisteix en fer moviments de surf , trucs , salts en un temps determinat, de 10 a 15 minuts

Freestyle: en aquesta modalitat els windsurfistes tenen que estar fent trucs sense parar, hi ha dos tipus el modern i l'antic que l'única diferencia es en la mida de la taula. Aquesta competició es puntuada per 3 jutges que poden ficar una nota màxima de 10, el que tingui més puntuació guanya.

Olímpic: es realitza un circuit amb 2 o 4 bolles, els competidors fan de 3 a 12 eliminatòries que duren entre 20 i 60 minuts, guanya el windsurfista que aconsegueix fer el circuit en el mínim temps possible.


Valoració Personal

Es un esport increïble i molt emocionant, m'agradaria provar-lo algun dia, però també penso que es una mica perillos depenent de la força del vent, es te que tenir molta precaució al practicar el windsurf

Enllaços:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Read Comments

0 Response to "Aprofundiment del Windsurf "

Publicar un comentario